Paparázó - az apablog

Paparázó - az apablog

Bubuluc Buftu

2010. március 01. - Bubuluc apuka

 

 

  Buftu három és féléves kislány. Természetesen ő a világ legszebb, legokosabb, legügyesebb kislánya, bár ezt a konkurens apukák nyilván vitatják.

  A fentiek mellett Bufturól még elmondható, hogy benne él a világon a legtöbb manó. A szájában fogmanók laknak, akiket csak fogmosással lehet megdögleszteni. A hajában hajkoszmanók tobzódnak, miattuk rendszeresen hajat kéne mosni, bár velük Buftu úgy van, hogy inkább kialakít valamiféle modus vivendit, csak hogy ne kelljen bevetni ellenük a samponmanókat. Ha némi erőszakos ráhatás, zsarolás és ígérgetés nyomán mégis sikerül sort keríteni egy hajmosásra, akkor papának és mamának a fürdőkád szélénél különböző hanghatások kíséretében le kell játszaniuk a hajkoszmanók és a samponmanók véres és hosszadalmas csatáját. „Most elkaplak te hajkoszmanó!”, „Majd jól megverlek, menj innen!”, „Leküldelek a csatornába!”, „Jók megkapaszkodom, és nem megyek sehova!” stb. A csata végén általában a samponmanók nyernek, de utána rögtön támadnak a hajtincs-összeragasztó manók, amelyeket egy másik csata során egy fésűvel kell legyőzni. Ez a meccs már kétesélyes; van, hogy a fésű idő előtt bedobja a törülközőmanót.

  Aztán Buftuban élnek még kéz- és lábkörömnövesztő manók is, velük különösen nehéz elbánni. Mellettük rendszeresen megjelennek a kézösszepiszkító manók, ők nem olyan veszélyesek. Éjszakánként Buftu ágyába néha felmásznak a bepisilő manók, hogy jól összepisiljék az ágyat, s reggel papa és mama azt higgye, hogy Buftu volt.

  A társas érintkezést is manók határozzák meg. Gyakran belebújik Buftuba a nemköszönő manó, ilyenkor Buftu nem hajlandó szóba állni a különböző nénikkel és bácsikkal. A nemköszönő manó szerencsére egy pofon ígéretével könnyen elkergethető, s helyére beköltözhet a köszönő manó. Ugyanakkor különösen nehéz, sőt gyakran lehetetlen legyűrni a hisztimanót, ha ez belebújuk Buftuba, akkor nincs más megoldás, mint felvenni a fülhallgatót, és csutkán hallgatni a Sepulturát. És van még nemevő manó, rendet-nem-rakó manó, nemalvó manó, papát-dolgozni-nem-hagyó manó, csokifaló manó, irigységmanó, jószívűségmanó, álommanó stb. Buftu egész jól elvan velük, papának és mamának viszont olykor komoly kihívást jelent, hogy nem egy gyereket, hanem egy komplett manóuniverzumot kell irányítaniuk.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://paparazo.blog.hu/api/trackback/id/tr911796573

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

X Y kronosz óra 2010.03.01. 15:19:59

Van egy könyv, az a címe, hogy Habocska. Varga Domokos György írta. Abban vannak ilyen higiéniai jellegű csaták.

Egyébként hajrá papák! (Abszolút első kommentelő vagyok?)

Balaint 2010.03.02. 20:35:33

Hisztimanóra megoldás a nagyon szigorú manó, sarokba állító manó végső esetben Makarenkóhoz való visszanyúlás.

Bubuluc apuka 2010.03.04. 10:50:09

@X Y kronosz óra: Te vagy az abszolút első kommentelő, nyereményed egy kilencéves kisfiú, akivel egy évtizeddel ezelőtti barátnőd csönget be hozzád egy szép napon.
süti beállítások módosítása