Paparázó - az apablog

Paparázó - az apablog

Zsír

2010. március 02. - Lábszár Ervin

Kövér Lajos elárasztaná Békés megyét - olvasható a hír az óbudai kövér László honlapján.

Nocsak, nocsak. Kövér Lajosról egyébként már sokat olvastam kislányomnak, mivel megkaptuk a Kövér Lajos színrelép című mesekönyvet. Mindenkinek csak ajánlani tudom Lackfi János kötetét. Hogy ki is Kövér Lajos? Nos a szerző honlapján ez olvasható róla:

Volt egyszer egy kövér ember. Úgy is hívták: Kövér Lajos. Roppant étvágyú ember volt ez a Lajos. Ha elment a közértbe, mindig öt kiló kenyeret vett, és abból két veknit el is rágcsált hazafelé. És ha elment a közértbe, mindig öt rúd párizsit vett, és abból kettőt el is majszolt hazafelé. És ha elment a közértbe, mindig öt liter tejet vett, és abból kettőt el is kortyolt hazafelé.

Ez a Kövér Lajos olyan kövér ember volt, hogy akkora karosszék kellett neki, mint egy hajó. És olyan kövér, hogy akkora ágyban fért csak el, mint egy repülő. És olyan kövér, hogy nem ehetett kisebb asztalról, mint egy ház. Mert ha annál kisebb és gyengébb asztalról evett, hát elég volt rákönyökölnie, és reccs!, az asztallábak elroppantak, mint a hurkapálcikák.


Lackfi kiváló stílusának köszönhetően nem csak a purdéknak öröm az esti "kalandregény" tolmácsolása. Lázár Ervin óta nagyjából eddig kellett várni a vicces és mégis értelmes - újító igényű mesékre. Tovább is van, merhogy megjelent a második kötet, melyet ugyan még nem vizsgáltunk, de reméljük, hogy kiderülhet belőle, hogy mit tud Kövér Lajos aranykeze. Békés megyét árasztani biztos nem.

A bejegyzés trackback címe:

https://paparazo.blog.hu/api/trackback/id/tr801799481

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2010.03.02. 14:44:39

a Kövér-művek nagyon jók :)
legalábbis a Lackfi-félék!

Bubuluc apuka 2010.03.04. 10:48:09

Nálunk a Bögre család jött be, a többihez még túl picik vagyunk.
süti beállítások módosítása