Paparázó - az apablog

Paparázó - az apablog

Játszótér

2010. március 04. - Bubuluc apuka

 

 
 
  Buftu és Pöp még nem járnak bölcsödébe-óvodába, úgy gondoltuk, bőven lesz még idejük az életben szorongást, frusztrációt és sérüléseket gyűjteni, és megismerkedni Barbie és a Thomas nevű ronda masina világával, úgyhogy nem siettetjük a dolgot. A játszóterezést azonban nem lehet megúszni, mivel a másfél szobás lakásban néha kezdünk egymás idegeire menni.
 
  A játszótér, ha jó idő van, egész kellemes hely lehetne. Ideális esetben az ember elüldögélhet a padon, csicseregnek a madarak, susorognak a fák, nyugodtan lehet olvasni, nézelődni, uzsonnázni. Mindez persze csak akkor igaz, ha nincsenek ott mások – márpedig a játszótéren mindig vannak mások, ez a hely legalapvetőbb és legidegesítőbb attribútuma. A gyakorlatban a játszótér egy apuka számára maga a pokol.
 
  Egyrészt ugye ott vannak az ember saját gyerekei. Tök jó lenne, ha békében eljátszanának, papa meg pihengethetne. Csakhogy a gyerekekre figyelni kell, törődni kell velük, istápolni kell őket. Buftut például órákon keresztül lökni kell a hintában – amúgy tudja hajtani magát, de ha papa is a közelben van, kurvára nem akarja. Ha a hintázást megunta, akkor a csúszda tetején rinyál, hogy segítsek neki lecsúszni (amúgy simán le tud csúszni egyedül is), vagy a mászókára, rugós lóra, mérleghintára kell felsegíteni. Ez utóbbin mérleghintázni is kell vele, ami 100 kilóval 15 ellenében olyan művelet, amely guggológyakorlatként simán beférne a Kar repertoárjába a táti Stallonéban. Mindeközben Pöp verekszik, fejest ugrik a hajómászóka tetejéről, valamint kieszi a homokozóból az összes homokot.
 
  Ráadásul ott van a többi gyerek. Ők visonganak, szaladgálnak, erőszakoskodnak, és hülyeségre tanítják az enyémeket. Ráadásul rájuk hivatkozva egy kerületi rendelet szerint a játszótéren nem lehet cigizni, így az ember kénytelen minden szálnál kilépni a játszótér határát jelölő kőcsíkon.
 
  A legszörnyebbek persze az anyukák. Apukák csak néha fordulnak elő, velük nincs semmi gond, csendben meghúzzák magukat. Az anyukák viszont csevegnek, méghozzá hangosan. Rendszeres vagy rendszertelen székletről, grammokról, különböző márkájú babakrémekről, bioköles-készítményekről, tejallergiáról, más (jelen nem lévő) anyukák rossz nevelési gyakorlatáról, mellfeszesítő krémekről, hajhullás elleni szerekről, anyósról-apósról, babaáruházakról, etetésről, pelenkázásról, fürdetésről, rosszabb esetben gátmetszésről, múlni nem akaró terhességi csíkokról, előtejről, szétrágott mellekről. Szóval csupa olyan dologról, amiről egy férfiember nagyon nem akar hallani.
 
  Elnézést kérek hölgyolvasóinktól, nem akarom megbántani őket, de azt kérném: ha a játszótéren látnak egy jóképű, magas, vonzó, elegáns, kisportolt apukát két kisgyerekkel, akkor ne beszéljenek mellette fennhangon mellszívó készülékekről és hasonlókról. És ha a szóban forgó apuka elővesz a babakocsi aljáról egy üveg sört, ne vessenek rá gyilkos pillantásokat, mert még azt a kis örömet is elveszik tőle.
 
  És azt is kérném, hogy vegyék figyelembe: attól, hogy gyerekük van, még nők, és a játszótér a külvilág része, nem a saját hátsó udvaruk. Ezért jó lenne, ha nem melegítőruhában, kinyúlt pulóverben, pörköltszagú hajjal és strandpapucsban legeltetnék a gyerekeiket. Anyaságuk ellenére nyugodtan felöltözhetnek csinosan is, hogy ezzel is örömet szerezzenek az arra tévedő apukáknak.
 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://paparazo.blog.hu/api/trackback/id/tr731805366

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

a nyugalom megzavarására alkalmas · http://www.youtube.com/watch?v=NBszQFz6buA 2010.03.04. 10:29:58

Én biztos, hogy

Pöpnek egy lányt neveznék

Buftunak meg egy fiút.

Vagy te már az új, MSzP-SzDSzes szellemben neveled a gyerekeket?

Bubuluc apuka 2010.03.04. 10:46:19

@a nyugalom megzavarására alkalmas: Van nekik becsületes lány- és fiúnevük, de nem akarom holmi nemi sztereotípiákkal elijeszteni a kedves liberális olvasókat.

hörrr 2010.03.05. 18:28:35

milyen empatikus és kedves az anyukákhoz intézett felhívás, különös tekintettel arra, hogy a többségük egyáltalán nem kap annyi segítséget, amennyire szüksége volna, és kimerült; másrészt 1-2-3 ördögfióka sétára való felkészítése közben(kb.20 perc őrjöngés, amíg mindenki felöltözik, abbahagyja a cirkuszt amiért mosásban van a kedvenc nadrágja, és megtaláljuk számukra az összes sétához nélkülözhetetlen vackot, úgy mint macis hajcsatt, dömper, pépesre rágot plüssnyúl, és társaik) valószínűleg pont ideális hajat vasalni, és összeválogatni, hogy az összes lehányt pulcsi közül vajon melyikhez van passzoló cipő

Bubuluc apuka 2010.03.05. 20:02:21

@hörrr: Igen, gyerekekkel elindulni bárhová kész katasztrófa, ezt én is tudom. Viszont a nőknek annyi csodás képessége van, szerintem azt is meg tudnák oldani, hogy közben csinosak maradjanak.

hörrr 2010.03.05. 22:11:49

azokra gondolsz akik frankón egyensúlyban tudják tartani a női szerepeiket, úgy valahol a domina és az anyatigris között? mutass kettőt:-))

Bubuluc apuka 2010.03.05. 22:33:53

@hörrr: Nem, az nem elég, a domina és az anyatigris mellett még konyhatündérnek is kell lenniük. Persze tudom, ez nem könnyű. Én is rendszeresen verem a feleségem, hogy jó útra térjen, de hasztalan.

ladybirdy 2010.03.10. 05:54:45

Igen. A játszótéri témák közül egyet kihagytál, bár lehet, hogy a jelenlétedben sosem merik.
Amin én meg vagyok mindig döbbenve, én azért megyek a gyerekekkel a játszóra, hogy játsszunk, mások meg azért, hogy szidják a férjeiket.
Amúgy nagyon tetszenek ezek a szövegek, nagyon örülök, hogy ilyenekről is írsz.
MOndjuk az anyukák zilált külsejére van magyarázat, nem illik bántani őket, most valószínűleg, mégha csinos is az ember, biztos, hogy a lépcsőházban lehányja vagy összetaknyozza valaki úgy gyerekmagasságban.

Bubuluc apuka 2010.03.10. 13:41:30

Valóban, a férjeket nem szokták a jelenlétemben szidni.

Egy összehányt pulcsi nem gond, mert nem is a kinézet számít, hanem az, hogy lássuk, az anyuka törődik a kinézetével. Egy kis szar, hányás, köpés, ilyesmi nem gond, minden apuka tudja, hogy van ilyen. A probléma a susogós mackóval meg a széthordott, "falura jó lesz" pólókkal van.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.03.13. 14:09:33

Egyszer én egy apukától lettem rosszul játszótéren.
4-5 éves kisfia a többiekkel együtt, ággal "kardozott" egy fát, erre a férfinak látszó, inges, tarsolyos apukája rászólt, hogy "Ne bántsd kisfiam, a fa is érző lény"

Kínai Kálmán és Trágár Tóni 2010.03.13. 22:37:03

@laspalmas: Nem Zero kollegád volt az, ingbe-tarsolyba bújva?

Kínai Kálmán és Trágár Tóni 2010.03.14. 21:29:29

@laspalmas: Pedig a posztjai alapján egy ilyen szeretetteljes, naiv, érzékeny lelkű mimózának képzeljük.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2010.03.15. 19:41:39

@Kínai Kálmán és Trágár Tóni:

Nagyon vicces ...egy papás posztba is belekeverni ... :-)

torpevizmu 2010.03.26. 11:39:20

Annyira jó ez. Esküszöm beszarok a röhögéstől akárhányszor olvasom. És az a vicc az egészben, hogy a saját kislányomra ismerek Pöp sztorijaiban. Mindig azon gondolkodom, mi lenne, ha fiam lenne... Egybként az első évben én is csak a túlélésre játszottam, nem nagyon adtam a külsőségekre, de végre visszataláltam önmagamhoz!! A játszótéren egyébként szerintem a legidegesítőbbek a 6 év körüli kislányok, akik megneszelik, hogy olyan anyuka érkezett, aki még hajlandó játszani a gyerekével, és ezt kihasználva kérve-kéretlenül is csapódik a családhoz.

Bubuluc apuka 2010.03.27. 22:58:50

@torpevizmu: Igen, ők tényleg idegesítőek, de azért sajnálom is őket. Én mondjuk úgy szoktam őket lekoptatni, hogy mintegy mellékesen megjegyzem nekik, hogy hatéves kislányokat szoktam vacsorázni, s elkezdek hangosan tűnődni, hogy van-e otthon még kislányhús lefagyasztva, vagy új adagot kell szerezni. Ezután mind a kislányok, mind a kislányaik békén hagynak.
süti beállítások módosítása