Paparázó - az apablog

Paparázó - az apablog

Afrikában meg éheznek!

2010. március 18. - Lábszár Ervin

 

  Az apukává alakulás néhány kellemes aktusa helyett most a nagymamákból, illetve a szomszéd asztalnál ülő úgynevezett kulturált emberekből őszinte undort kiváltó, ám az anyukák által már-már elfogadott új táplálkozási szokásunkról ejtünk néhány szót.
 

  A jelenség origójában egy vagy több gyerek, továbbá apuka mindent megevési igényének kettőssége áll. Mert bennünket még úgy neveltek. Bár Vona Gábor asztali áldását, hogy evés közben magyar ember nem beszél, gyanúra okot adó módon képtelen vagyok betartani (és betartatni), azért azt már többször is elsütöttem pedagógiai jelleggel, hogy amíg ti itt konkrétan tejben, vajban fürödtök, a földön gyerekek milliói éheznek. Tettlegességbe torkolló etetésre azonban eddig még nem került sor.
 

  Hivatali étkezések alkalmával egy kolléga tányérján maradt pörköltdarabka önkéntelen villára tűzése juttatott a villanásszerű felismeréshez: az ételmaradék látványa visszavonhatatlanul kialakította a tányértunkolási reflexet. Az együtt vacsorázó család összefüggésében ez a különös késztetés a szalvéta, illetve a láncfűrész használata között valahol félúton található. Hogy nem teljesen rendjén való a dolog, azt a szájban kialakuló ízek szörnyű karambolja is jelzi. Fürge apuka lévén már többnyire végzünk a desszerttel, mire feleségünk feladja az „egyet a mama kedvéért, egyet a papa kedvéért” fantázianevű gyermeketetési akcióprogramot. A megnyíló tányér-terep krumpli- és rizsdarabkái, némi húscsimbók társaságában így hamarost egyé válhatnak a tiramisu andalító édességével. Két korty sör, három kanál leves és vége is az ebédnek.
 

  A kombinációk kincses tárháza gyakorlatilag kiapadhatatlan. Legutóbb a mosogatógép fenéklemezére hullt hagymás rostélyos maradvánnyal szemeztünk hosszasan. Csak hogy lássa az a büdös kölök, nem lopjuk mi az ételt.

A bejegyzés trackback címe:

https://paparazo.blog.hu/api/trackback/id/tr271846757

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gaijin 2010.03.18. 09:03:04

egen.
én tulajdonképpen 4 éve nem ettem meleg ételt, 4 éve vadászom a maradékot és a kenyérhéj-szendvics is a,kedvencem lett.

földről felevés simán játszik. de a mosgatógép effektet viszont nem értem. hogy' juthatott el odáig egy rostélyos?!

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2010.03.18. 09:52:23

Én még gusztustalanabb vagyok. A Kisőrnagy I. által undorral kiköpött ételdarabkákat is elfogyasztom gond nélkül, ha sikerül időben elkapom a számomra ehető példányokat.

X Y kronosz óra 2010.03.18. 10:18:07

A gyerek(ek) megszületése után már csökken a tét, apa már kevésbé akar disztingvált urat játszani, szabadon fingik és zabál. Anyuka pedig gyorsan leáll a dögös vadmacska szereppel, aminek félreismerhetetlen jele a kényelmes tréningruha.
Ebből a képi világból kell majd a gyerekeknek a kamasz kort követően összerakni a decens úr/csábító hölgy arculatot. Mi tagadás, feladjuk a leckét.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.03.18. 10:42:47

Nálunk az ebédelési kínszenvedésben mostanában segít a "Ki lesz az angyalka?" felvetés, bár eléggé üti a "Ne kapkodj, rágj meg mindent rendesen" utasítást.

gaijin 2010.03.18. 11:22:45

@Őrnagy Őrnagy: affirmative.

@X Y kronosz óra: azért meg fogják oldani. a lányunk simán ráver az anyja fenekére "dögös kis segg!!!" felkiáltással. :D

Bubuluc apuka 2010.03.18. 11:55:13

@X Y kronosz óra: A fingással és zabálással férfiak részéről nincs semmi gond. A lakás befingása afféle területfoglaló aktus, olyasmi, mint amikor a farkasok körbehugyozzák a territóriumukat. Nem is férfi az, aki nem fingik. A melegítős anyukák viszont tényleg eléggé lehangolóak.

backg 2010.03.18. 21:49:06

@Őrnagy Őrnagy: még élnek azok példányok?

Szerintem a Rubicon az erőszakos etetés. Én már túl vagyok rajta. Nagyon-nagyon rossz, de érdekes módon néha hat.

Bubuluc apuka 2010.03.20. 22:12:32

@krisek: Hogy csinálod? Gégecsővel? Ez minket is érdekelne.

one_away 2010.04.01. 15:39:08

Nálunk PumpkinOne csak akkor haljandó enni, ha nem kell az asztalnál ülnie és a lakásban szaladgálva lopkodhat az asztalról. Mive la cél az evés és nem a "puskával bilire", ezért most még oké :) viszont ebből következően PumpkinTwo időnként igen érdekes kajákkal a szájában jelenik meg négykézláb mászva :D
süti beállítások módosítása